8 ting å oppleve på Norges Fiskerimuseum i sommer

Lurer du på hva som skjer i Bergen og hvordan sommerdagene skal fylles? 

8 ting å oppleve på Norges Fiskerimuseum i sommer 

Lurer du på hva som skjer i Bergen og hvordan sommerdagene skal fylles? Norges Fiskerimuseum i Sandviken har aktiviteter for barn og opplevelser for store og små, uansett vær!

 

  1. Opplev en vaskeekte tørrfiskbod

Museet ligger i en av de gjenværende sjøbodene i Sandviken. Bodene ble bygget slik at de på 1700-tallet hadde enkel tilkomst med båt fra flere sider. Gå på oppdagelsesferd i og rundt det historiske bygget og se hvorfor Sandviken ble kalt «Nordens Venezia».

  1. Prøv deg som sjømatprodusent

Lær om produksjon av sjømat gjennom vårt virtuelle spill! I splitter nye Fin City produserer du laks og annen sjømat fra rogn til ferdig salgsvare. Spillet er rettet mot barn, men det er like gøy for voksne. De ulike spillstasjonene tar for seg de forskjellige leddene i produksjonen, fra klekking til salgsvare. Klarer du å sette ny rekord?

  1. Oppdag Norges fiskerihistorie

Havet har alltid vært viktig for Norge og fiskenæringen har vært med på å forme Norge som nasjon. Lær mer om hvordan fisket har utviklet seg, og hør tre generasjoner fiskere fortelle om deres opplevelser. Bli med på en spennende reise gjennom Norges fiskerihistorie.

  1. Besøk fiskebaren

Nyt et måltid i sjøkanten i historiske omgivelser. Von Tangen Fiskebar har inne- og uteservering med både små og større retter fra hav og land. Her kan du velge mellom blant annet Bergensk plukkfisk eller blåskjell til lunsj.

  1. Lær mer om havets historie

I utstillingen «Ressurser til låns» kan du oppdatere deg om havets historie, hvordan fiskeriteknologi har utviklet seg og hvordan fremtiden ser ut. Her møter du havforskere og lærer hvordan hele verden må samarbeide for å ta vare på det blå matfatet.

  1. Ta museumsbussen

Gjør en dag av det! Ta museumsbussen mellom Fiskerimuseet, Det Hanseatiske museum og Schøtstuene. Vi garanterer en innholdsrik innføring i bergensk historie. 

Buss og inngang på de tre museene:

Voksen kr 160,-

Student kr 140,-

Barn kr 60,-

  1. Bli kjent med livet i fjæren

Sjøen er full av liv, og fjæren er ikke et unntak. Lån artskart, bøtte og håv i resepsjonen og gå på leting etter små dyr i sjøkanten! Hvor mange arter kan du finne?

  1. Ta Bergens mest kjente ferge

Det fins neppe noe bedre enn å kombinere et besøk hos fiskerimuseet med en båttur. Beffen er nærmest en bergensk institusjon, og siste rest fra en svunnen tid hvor den mest populære reiseveien var til sjøs. Den folkekjære fergen går hver time mellom Fiskerimuseet og Vågen. Her kan du se rutetidene.

 

Norges Fiskerimuseum er åpen hver dag fra 10-18. 

Velkommen til en innholdsrik sommer hos oss!