8 ting å oppleve på Norges Fiskerimuseum

Lurer du på hva som skjer i Bergen og hvilke utflukter du kan finne på i løpet av helgen?

8 ting å oppleve på Norges Fiskerimuseum

Lurer du på hva som skjer i Bergen og hvilke utflukter du og familien kan finne på i løpet av helgen? Norges Fiskerimuseum i Sandviken har aktiviteter for barn og opplevelser for store og små, uansett vær!

1. Opplev en vaskeekte tørrfiskbod

Museet ligger i en av de gjenværende sjøbodene i Sandviken. Bodene ble bygget slik at de på 1700-tallet hadde enkel tilkomst med båt fra flere sider. Gå på oppdagelsesferd i og rundt det historiske bygget og se hvorfor Sandviken ble kalt «Nordens Venezia».

1. Prøv deg som sjømatprodusent

Lær om produksjon av sjømat gjennom vårt virtuelle spill! I splitter nye Fin City produserer du laks og annen sjømat fra rogn til ferdig salgsvare. Spillet er rettet mot barn, men det er like gøy for voksne. De ulike spillstasjonene tar for seg de forskjellige leddene i produksjonen, fra klekking til salgsvare. Klarer du å sette ny rekord?

1. Oppdag Norges fiskerihistorie

Havet har alltid vært viktig for Norge og fiskenæringen har vært med på å forme Norge som nasjon. Lær mer om hvordan fisket har utviklet seg, og hør tre generasjoner fiskere fortelle om deres opplevelser. Bli med på en spennende reise gjennom Norges fiskerihistorie.

1. Let etter Silja Sild

Silja Sild har gjemt seg rundt i museet sammen med ulike spørsmål og gøye fakta om havet. Finner du henne? Alle som er med å lete etter Silja Siljd kan hente seg en premie i resepsjonen før de går igjen.

1. Lær mer om havets historie

I utstillingen «Ressurser til låns» kan du oppdatere deg om havets historie, hvordan fiskeriteknologi har utviklet seg og hvordan fremtiden ser ut. Her møter du havforskere og lærer hvordan hele verden må samarbeide for å ta vare på det blå matfatet.

1. Hils på Oluf

Oluf er en av museets mest besøkte attraksjoner! Oluf er en gigantisk krabbe som sitter og vokter over ene etasjen på museet. Tør dere hilse på han – vi lover at han er veldig snill? De aller tøffeste tar et bilde og deler det med oss ved å bruke emneknaggen #krabbenoluf

1. Bli kjent med livet i fjæren

Sjøen er full av liv, og fjæren er ikke et unntak. Lån artskart, bøtte og håv i resepsjonen og gå på leting etter små dyr i sjøkanten! Hvor mange arter kan du finne?

1. Dykk ned i en verden under vann

I museet har vi laget en hel utstilling som skal få deg til å føle at du er under vann. Med lyd, lys og fisker i alle farger rundt deg kan dere se på skjell og snegler i mikroskop, pusle alle verdenshavene, eller ta dere en «Selfish».

Norges Fiskerimuseum er fra tirsdag til søndag (11-15).

Hvordan komme seg til oss? Se praktisk informasjon.

Velkommen til ekte fiskerhistorier hos Norges Fiskerserimuseum!