Museumskyttelbuss

Din billett til Bergens UNESCO og maritime arv. Tre museer og skyttelbuss i én billett!

Nå kan du oppleve Bergens historie som aldri før! Besøk Det Hanseatiske Museum, Schøtstuene og Norges Fiskerimuseum på en enkel og grei måte. Først kan turen gå til Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, som har stått på UNESCOs liste over kulturarvsteder siden 1979. På Bryggen finner du verdens siste originale trebygninger fra hansatiden. Det Hanseatiske museum er et av de eldste og best bevarte handelshusene på Bryggen.

Gå av og på museumsbussen som du vil, og ta turen til Norges Fiskerimuseum, som gjemmer seg bak laftede vegger i 1700-talls sjøboder. Museet ligger fantastisk til ut mot byfjorden, og består av to sjøboder med overbygde broer imellom. Bodene står direkte i sjøen på bolverk, og de opprinnelige kanalene mellom dem er blitt rekonstruert så du kan få et innblikk i hvordan Nordens Venezia så ut. I havnen ved museet er det forskjellige utendørsaktiviteter, hele familien kan leie en robåt, og barna kan padle kajakk i kanalene eller fiske.

Bussen1