4 ting å gjøre på Norges Fiskerimuseum i julen

Få julestemning på museet! Med morsomme aktiviteter og lærerike utstillinger for både barn og voksen, er de autentiske sjøbodene i Sandviken det perfekte stedet å skape fine juleminner sammen.

1. Ta et dypdykk i fascinerende fiskerifortellinger

På museet kan du utforske et mangfold av utstillinger. I Verden under vann gir moderne lyd- og lyseffekter deg følelsen av å bevege deg under vann, og du får lære mer om havet, kysten og fiskene. Kanskje er du nysgjerrig på selfangstindustrien og det eventyrlige fisket? Fordyp deg i interessante gjenstander og fortellinger!

2. Aktiviteter for barn og voksne

Store som små kan prøve lykken i fisketanken, konkurrere om å få flest poeng i den virtuelle sjømatbyen Fin City, og knipse en “Selfish” av seg selv som blekksprut, fisk eller hai. I plastverkstedet kan man lage og fotografere plast-kunstverk som kan bli til plastmagneter i den nye plastutstillingen. Klarer dere å finne maskoten Silja Sild, skal du ikke se bort fra at det venter en liten premie i resepsjonen.

3. Finn de unike julegavene i museumsbutikken

Museumsbutikken bugner av spennende varer og gode “julegavekandidater”. Her finner du alt fra litteratur om fiskerihistorie og sjømat, til julepynt, kvalitetsstrikk, spill, barneleker og mye mer! Sliter du med å finne ut hva du skal kjøpe til «den som har alt», er et gavekort fra museet en sikker vinner.

4. Nyt museumskafeens «julete» lunsjmeny

Sulten og tørst etter museumsbesøket? Vår hjemmekoselige kafé, Bod 24 Sandviken, tilbyr en smaksrik meny basert på ferske råvarer og mat laget fra bunnen. Her serveres deilige lunsjretter, kaker og andre fristelser til Bergens beste sjøutsikt. Nyt en varmende jordskokk & gulrotsuppe, lakseblings eller en lun julesalat. Kafeen er åpen tirsdag-søndag fra 10-17.

Velkommen til tradisjonell julestemning og morsomme aktiviteter. Og ikke minst; la deg begeistre av lærerik historiefortelling!

🐟For mer info, se museets åpningstider og priser
🐟Hvordan komme seg til Norges Fiskerimuseum? Museet ligger kun 5 minutter fra sentrum med rutebuss. Nummer 3, 4, 5, 6, 36, 39 og 83 går kontinuerlig og stopper på Sandvikstorget like ved museet. Over gaten fra museet finner du bysykkelstasjon.
🐟 Visste du at museet ligger i originale tørrfiskboder fra 1700-tallet? Les mer om de historiske Sandviksbodene!