8 ting å oppleve på Norges Fiskerimuseum

Lurer du på hva som skjer i Bergen nå, eller hva dere kan finne på i helgen for hele familien?

8 ting å oppleve på Norges Fiskerimuseum

Få gode tips til hva du kan gjøre i Bergen når det regner eller når du vil planlegge spennende utflukter for deg og familien. Legg besøket til oss på en helt vanlig tirsdag eller gjør det til en opplevelse i helgen. Norges Fiskerimuseum i Sandviken har aktiviteter for barn og voksne i alle aldre, uansett vær! Visste du at alle barn under 16 år kommer inn gratis hos oss?

1. Opplev en vaskeekte tørrfiskbod

Museet ligger i en av de gjenværende sjøbodene i Sandviken. Bodene ble bygget slik at de på 1700-tallet hadde enkel tilkomst med båt fra flere sider. Gå på oppdagelsesferd i og rundt det historiske bygget og se hvorfor Sandviken ble kalt «Nordens Venezia».

1. Prøv deg som sjømatprodusent

Lær om produksjon av sjømat gjennom vårt virtuelle spill. I Fin City produserer du laks og annen sjømat fra rogn til ferdig salgsvare. Spillet er rettet mot barn, men det er like gøy for voksne. De ulike spillstasjonene tar for seg de forskjellige leddene i produksjonen, fra klekking til salgsvare. Klarer du å sette ny rekord?

1. Oppdag Norges fiskerihistorie

Havet har alltid vært viktig for Norge og fiskenæringen har vært med på å forme Norge som nasjon. Lær mer om hvordan fisket har utviklet seg, og hør tre generasjoner fiskere fortelle om deres opplevelser. Bli med på en spennende reise gjennom Norges fiskerihistorie.

1. Storeblå - visningssenter for havbruk

Opplev det helt nye visningssenteret for havbruk - Storeblå. Senteret ligger 5 minutters gange fra Norges Fiskerimuseum. Storeblå tar deg med på en reise gjennom dagens produksjon av norsk laks. La deg omslutte av et audiovisuelt univers som viser betydningen av næringen for samfunnet og utfordringene som må løses for fremtiden. Er havbruk bærekraftig? Hvorfor er havbruk viktig? Hva er fremtidens havbruk

5. Bli kjent med livet i fjæren

Sjøen er full av liv, og fjæren er ikke et unntak. Lån artskart, bøtte og håv i resepsjonen og gå på leting etter små dyr i sjøkanten! Hvor mange arter kan du finne?

1. Hils på Oluf

Oluf er en av museets mest besøkte attraksjoner! Oluf er en gigantisk krabbe som sitter og vokter over ene etasjen på museet. Tør dere hilse på han – vi lover at han er veldig snill? De aller tøffeste tar et bilde og deler det med oss ved å bruke emneknaggen #krabbenoluf

7. Lær mer om havets historie

I utstillingen «Ressurser til låns» kan du oppdatere deg om havets historie, hvordan fiskeriteknologi har utviklet seg og hvordan fremtiden ser ut. Her møter du havforskere og lærer hvordan hele verden må samarbeide for å ta vare på det blå matfatet.

1. Dykk ned i en verden under vann

I museet har vi laget en hel utstilling som skal få deg til å føle at du er under vann. Med lyd, lys og fisker i alle farger rundt deg kan dere se på skjell og snegler i mikroskop, pusle alle verdenshavene, eller ta dere en «Selfish».

Etter å ha gått på oppdagelsesferd rundt om i museet, kan det være fint med en pust i bakken. I vår lunsjkafé, BOD 24, finner du fort roen. Her kan du nyte en deilig kopp med kaffe mens du nyter en av Sandvikens beste utsikter.

Hvordan komme seg til oss? Se praktisk informasjon

Se våre åpningstider her.

Velkommen til ekte fiskerhistorier hos Norges Fiskerimuseum!