Lån gratis miljøkajakk - hold havet rent

De grønne miljøkajakkene har gjort sitt inntog i storbyer som København, Dublin og Berlin. Nå finner du dem også i Bergen og på Norges Fiskerimuseum!

Norges Fiskerimuseum og Bergen Kystkultursenter har nå fått to miljøkajakker på plass i havnen. Vi håper du vil bidra til å holde kysten ren samtidig som du nyter de vakre naturomgivelsene fra kajakken. Dette er en perfekt sommeraktivitet! Ta med en venn, et familiemedlem, eller kanskje en date?

Enkelt, gøy og miljøvennlig
Konseptet er ukomplisert: Du låner med deg en miljøkajakk og tilhørende utstyr gratis, og begynner å padle! Den eneste betingelsen er at du plukker med deg det du finner av søppel. Du får med deg spann og klype til å samle søppel.

Kajakkene er tilgjengelig i museets åpningstid. Du kan padle i kanalene mellom museets historiske sjøboder, i veteranbåthaven, i Sandviksbukten mot Skuteviken eller Gamle Bergen. Kajakken er din i opptil to timer. Når du er tilbake på land tar du med søppelet du har samlet til museet, og veier og registrerer «fangsten». Du kan lese mer om praktisk informasjon og booke din kajakk HER.

Bidra til museets nye plastutstilling
Norges Fiskerimuseum skal lage en plastutstilling som vil stå ferdig i løpet av høsten. Kanskje blir søppelet du har samlet en del av utstillingen?

Del opplevelsen på sosiale medier!
I likhet med tusenvis av andre, kan du bidra til å spre det gode budskap og dele padleturen din på sosiale medier ved å bruke #greenkayak. Legger du til #norgesfiskerimuseum, er du med i trekningen av et årskort på museet!

 

GOD PADLETUR!