Med historien i veggene

Vår største museumsgjenstand, bodene, forteller sin egen historie.

Museet har interaktive og lekne utstillinger for alle aldre om Norges fiskerihistorie, gamle byggeteknikker, båtmotorer, havbruk, sildeforedling, selfangst og tørrfiskhandel.
Ute i havnen kan du delta på aktiviteter eller kose deg med en pause på kafeen Bod 24- helt i sjøkanten.

Museet har interaktive og lekne utstillinger - og aktiviteter både inne og ute. Dette er et spennende og dynamisk museum som formidler vår felles betydningsfulle fiskeri- og kysthistorie. Hva med å leie en robåt eller prøve seg som sjømatprodusent?

Sandviken - Nordens Venezia

Fiskerimuseet står på påler uti sjøenDe gamle sjøbodene ble plassert på bolverk av tømmerstokker ute i sjøen. De opprinnelige kanalene finnes ikke lengre, men du får et inntrykk av «Nordens Venezia» en gang så ut. Her kan du rett og slett fordype deg i fiskerihistorie i autentiske omgivelser.

Til museet kan du komme uansett vær. Legg gjerne turen innom på en hverdag eller gjør det til en familieopplevelse i helgen. Museet ligger vakkert til ved sjøen og er omringet av Norges største veteranbåthavn.

Dette anbefaler vi

 I museets virtuelle spillrom kan du lære mer om hvordan produksjon av sjømat foregår. I Fin City produserer du laks og annen sjømat fra rogn til ferdig salgsvare. Spillet er rettet mot barn, men er like gøy for voksne. Klarer du å sette ny poengrekord?   

Fem minutter unna museet, i Sandviksboder 1G, ligger Storeblå visningssenter, et audiovisuelt univers for små og store. Besøket her er inkludert i billettprisen og her blir du opplyst om dagens og fremtidens havbruk.

Til slutt er du velkommen til museets koselige kafe, Bod 24, som tilbyr meny basert på ferske råvarer. Her er det god stemning enten du nyter uteserveringen i sjøkanten eller slapper av i hjemmekoselige omgivelser innendørs. I juni er kafeen åpen daglig 10-17.

Museet er universelt utformet.

Veibeskrivelse

Buss og bysykkel: Museet ligger i Sandviken, kun fem minutter fra Bergen sentrum med rutebuss. Buss nummer 3, 4, 12, 16E og 19 går kontinuerlig og stopper på Sandvikstorget like ved museet. Over gaten fra museet finner du bysykkelstasjon.

Bil: 5 minutter fra Bergen sentrum på Fylkesvei 585 til Sandviken

Båt: Beffen, i perioden 1.juni - 31.august