Sjøbodenes hemmeligheter

En familiedag utenom det vanlige!

 

 

 

 

 

Ta med deg familien på Norges Fiskerimuseum, delta på aktiviteter og bruk sansene for å utforske de gamle sjøbodene.

Sammen med vår museumsvert oppdager dere sjøbodenes hemmeligheter

Norges Fiskerimuseum holder til i historiske tørrfiskboder fra 1700-tallet. På denne unike omvisningen kan hele familien utforske historien som sitter i vegger, gulv og tak, og gjøre gøye aktiviteter sammen 😊

 

Hvorfor ble Sandviken kalt Nordens Venezia?   Klarer du å se saltet på veggene? Hvem finner spor etter veggmalerier? Hva skjuler seg under luken i gulvet? Og hva er den lukten?

 

Vi snakker, ser, lukter og føler oss frem gjennom sjøbodenes historie. Blir det fortalt noen spennende historier? 

Omvisningen avsluttes i aktivitetsrommet. Her kan dere prøve dere på knuter og knoper. Tar dere utfordringen å sette sammen tønnen?  Her må hele familien samarbeide.

Om det frister kan dere leie en robåt etterpå, og kanskje avslutte dagen med varm kaffe/brus, is eller skillingsbolle på Bod24?


Fiskerimuseets sjøboder er håndgripelige minner om «Havbyen Bergen» og den internasjonale handelen som har vært drevet fra byen opp gjennom århundrene.
Bodene fungerte som fjernlagre for tørrfiskfirmaer som også hadde sjøboder inne i byen.
Å eie sjøbod i Sandviken ga status - det var bare de mest velstående kjøpmennene som kunne koste på seg en «ekstra» sjøbod her ute.
Sandviken slapp unna brannene som rammet sjøhusbebyggelsen inne i Vågen. Sjøbodene ble ikke brukt til beboelse, og lå ute i sjøen, adskilt fra bebyggelsen på land. 

 

Les mer og book familieomvisningen her.