Ta et dypdykk i Norges rike fiskehistorie

Fiske, kyst og hav har vært en stor del av Norges identitet, og ikke minst viktig for næringsvirksomheten, men hvor mye vet du egentlig om Norges fiskehistorie?

Ønsker du å lære mer om dette og er på jakt etter ting å gjøre i Bergen kan du besøke noen av våre faste utstillinger som sammen forteller om denne viktige delen av vår rike kysthistorie.

 

Hør historien
Skildringer fra mennesker som selv har jobbet i, eller opplevd fiskenæringen på nært hold, er de beste til å fortelle sin historie. I utstillingen Det Eventyrlige Fisket kan du lytte til tre generasjoner fiskere som forteller sin del av opplevelsen. Gjennom disse historiene får du et godt innblikk i hvordan ting har endret seg fra en generasjon til en annen. Her kan du også lære mer om havbruk og blant annet se hvordan er laksemerd fungerer.  

 

Se næringen som forsvant
Selfangst – næringen som forsvant viser hvordan denne delen av næringen måtte opphøre etter sterke internasjonale protester. G.C. Rieber & Co. A/S var et viktig bindeledd mellom selfangsten og motemarkedet, og fikk hard medfart under disse protestaksjonene. I utstillingen vises det en film hvor Christian Rieber forteller om sine egne erfaringer fra denne tiden. 

 

Opplev utviklingen
Mange er opptatt av å vite mer om hvordan vi som land har tatt vare på de ressursene vi er så avhengige av, og i utstillingen Ressurser til Låns, kan du få bedre innsikt i nettopp dette. På loftet til Norges Fiskerimuseum kan du se hvordan fiskeriteknologien har utviklet seg, møte havforskere og oppdage hvordan samarbeid på tvers av landegrenser må til for å ta vare på livet i havet. 

 

Sammen gir disse utstillingene et bredt bilde av hvordan fisket i Norge har endret seg til slik vi kjenner det i dag. Det er masse å fordype seg i for både voksne og barn. Enten du vil gå i fred og ro og studere historien nøye, eller om du vil utforske næringen sammen med barna gjennom lek og moro.

 

Kafébesøk
Etter å ha studert eller lekt deg gjennom Norges fiskehistorie, kan du synke ned i en av godstolene i vår lunsjkafé, BOD 24. Her tilbys det lekre retter, noe søtt og selvfølgelig det meste du kan få lyst på av drikke.  

 

Åpningstider og priser
🐟Les mer om våre åpningstider her, og sjekk hva inngangen koster.
🐟Husk at alle barn under 16 år går gratis!

🐟Velkommen🐟