Kom tett på laksen - RIB-tur til havbruksanlegg

Bli med på en fartsfull og lærerik opplevelse! Med RIB-båt fra Bergen tar vi deg med til et havbruksanlegg der du får oppleve norsk havbruk på nært hold.

Visste du at 14 millioner norskproduserte laksemåltider spises hver eneste dag av mennesker verden over? Fisk er en av Norges største eksportvarer – og havbruk er en viktig næring som angår deg, enten du spiser laks eller ikke.

For at du bedre skal forstå norsk havbruk, lar vi deg komme tett på næringen. Gjennom et besøk i en moderne havbruksutstilling på museet og en tur ut på sjøen til laksen i merdene, gir vi deg et helhetlig innblikk i hvordan norsk laks produseres.

For å komme til booking og informasjon om tider, klikk her.

Hva møter deg?

Din opplevelse starter på Norges Fiskerimuseum, lokalisert i originale sjøboder fra 1700-tallet. Her vil din formidler ta deg med til den interaktive havbruksutstillingen, Fin City. Du får innblikk i hele laksens verdikjede: fra befruktning av egg på land, fram til slakt og eksport ut i verden! Våre formidlere står klare til å svare på alle dine spørsmål.

Etter å ha blitt mer kjent med den norske lakseproduksjonen, tar vi deg med til havbruksanlegget og merdene der laksen befinner seg. En RIB-båt frakter deg trygt ut til anlegget, hvor du kommer tett på laksen. Turen til anlegget tar ca. 40 minutter hver vei, og det settes av ca. 40 min til besøket på anlegget. En uforglemmelig og frisk opplevelse i det norske kystlandskapet, som får adrenalinet til å bruse!

Etter turen

Utforsk Norges Fiskerimuseum
Billetten gir deg fri inngang til resten av museet. Etter turen kan du ta et dypdykk i våre fortellinger om fiskeri- og fangsttradisjoner i kyst- og havlandet Norge. Utforsk moderne utstillinger om blant annet tørrfiskhandelen, de historiske sjøbodene, sildeforedling og selfangst. Norges Fiskerimuseum ligger vakkert til ved sjøen i Sandviken, 5 minutter fra Bryggen, og er omringet av Norges største veteranbåthavn.

Ta en pust i bakken i museumskafeen Bod 24 Sandviken
Etter å sett og hørt hva kysten har å by på, kan du tilbake på land nyte et velsmakende måltid eller en kopp kaffe i Bod 24 Sandviken. Kafeen tilbyr en smakfull meny basert på ferske råvarer. Her serveres deilige lunsjretter, kaker og andre fristelser til Bergens beste sjøutsikt. Bod 24 gir en unik stemning, enten du nyter uteserveringen i sjøkanten eller slapper av i hjemmekoselige omgivelser innendørs. Fra mai til september er kafeen åpen hver dag mellom klokken 11 og 17.

Praktisk informasjon og sikkerhet

Oppmøtested: Resepsjonen ved Norges Fiskerimuseum, Sandviksboder 23. Etter omvisning på museet besøkes et havbruksanlegg.

Total varighet: 2.5 – 3 timer

Tider: For tilgjengelige tider og dager, se bookingkalender.

Nedre aldersgrense: 12 år. Barn under 14 må ha følge av voksen.

Krav til fysikk: Alle passasjerer må kunne gå om bord i båten selv. Gravide eller personer med ryggskader må selv vurdere om det er forsvarlig å bli med på båtturen. Forøvrig viser vi til egenerklæringsskjema som må fylles ut ved ankomst.

Bekledning: Alle passasjerer får låne flytedress, redningsvest, hjelm med briller samt støvler. Det anbefales å ha med en buff eller lignende, tykke sokker, og hansker dersom det er kaldt.

Båtturen: RIB-båter er svært godt egnet til turer på havet, og det er få kjøretøy som er sikrere og går bedre på sjøen. Det er plass til 12 passasjerer. Båtene har høy hastighet og vi kjører i varierte værforhold der bølger og vind forekommer.

Vi har høyt fokus på sikkerhet og tilpasser alltid våre turer etter værforhold. Sikkerhetsinstruks og informasjon om eventuelle forhold vil bli gitt i forkant av båtturen.

Avlysning: Dersom været ikke tillater sikker ferdsel på sjøen, ved forekomst av sykdom, eller situasjoner forårsaket av force majeure vil turen blir avlyst. Billetten refunderes ved slike tilfeller.

ONLINE BOOKING:

For informasjon om tider og booking, les mer her.

Avlysning: Ved kansellering to dager innen turen, vil pengene bli refundert. Kanselleringer etter denne tidsfristen vil ikke bli refundert. Du kansellerer ved å sende en e-post til fiskeri@museumvest.no

Billetter: Din bekreftelse via e-post fungerer som billett. Vennligst ta med en printet kopi eller vis bekreftelse på telefon.

 

Visningsturene er et samarbeid mellom Norges Fiskerimuseum og Lerøy Vest AS