Sommeren på Norges Fiskerimuseum

Lurer du på hva som skjer i Bergen og hvordan sommerdagene skal fylles? I hele sommer har vi aktiviteter og opplevelser for store og små - inne og ute!

1. Kajakkpadling i havn og hoper
Bli med på en flott padletur i Norges største veteranbåthavn - og lær deg noe nytt samtidig! Vi tilbyr kajakkpadling for store og små sammen med vår aktivitetsguide. Padlingen foregår i hopene rundt sjøbodene og i havnen. Under padleturen gir vi deg spennende fakta om de historiske sjøbodene, veteranbåtene og tørrfiskhandelen i ga

Maks 3 barn pr. gruppe
Varighet 30 min.
Aldersgrense 6 år.
Pris pr pers. kr 100,-

2. RIB-tur! Kom tett på laksen og lær mer om havbruksnæringen
Bli med på en fartsfull og lærerik opplevelse! Med RIB-båt fra Bergen tar vi deg med til et havbruksanlegg der du får oppleve norsk havbruk på nært hold. Se film og les mer om opplevelsen her.

3. Lei en robåt!
Museet har to tradisjonelle robåter til utleie for de som vil utforske den flotte havnen og nærområdet. Vi anbefaler å ro i havnen eller langs Skuteviken, hvor det er minst værutsatt.
Du får utdelt redningsvester, årer og kasse med signalfløyte, kart og vanntett «mobilveske» til båtturen. Sikkerhetsregler må leses og signere før bruk av båten.
PS: Det er gode muligheter for å få både pale og makrell på kroken i fjorden utenfor museet. Skitt fiske!

Maks 4 personer pr båt. Varighet 1-3 timer.
Barn under 16 år sammen med en voksen.
Pris kr 100 pr time.

4. Finn sjødyr i fjæra
Utforsk livet i vannkanten! I havnen har vi to fjærer der spennende sjødyr kan studeres nærmere. Klarer du å finne alle artene? Lån med deg bøtte og artskart i resepsjonen, gå ut på «Tangen» ved Sandviksboder 15-17 og start jakten.

Gratis for alle!


5. Opplev en vaskeekte tørrfiskbod
Museet ligger i en av de gjenværende sjøbodene i Sandviken. Bodene ble bygget slik at de på 1700-tallet hadde enkel tilkomst med båt fra flere sider. Gå på oppdagelsesferd i og rundt det historiske bygget og se hvorfor Sandviken ble kalt «Nordens Venezia». Du kan til og med se hundrevis av år gammelt salt mellom tømmeret i veggene fra tiden bodene ble brukt til sildesalting!

6. Prøv deg som sjømatprodusent!
Lær om produksjon av sjømat gjennom vår virtuelle sjømatby, Fin City! Dette spillet er rettet mot barn, men er like gøy for voksne. Før du setter i gang med å spille og samle poeng, lager du din helt egen karakter. De ulike spillstasjonene du skal gjennom tar for seg alle leddene i produksjonen, fra klekking til ferdig salgsvare. Klarer du å sette ny rekord?


7. Oppdag Norges fiskerihistorie
Havet har alltid vært viktig for Norge og fiskenæringen har vært med på å forme Norge som nasjon. Lær mer om hvordan fisket har utviklet seg, og hør tre generasjoner fiskere fortelle om deres opplevelser. Bli med på en spennende reise gjennom Norges fiskerihistorie.

8. Ta en pust i bakken på Bod 24 Sandviken
Sulten og tørst? Vår koselige kafe, Bod 24, tilbyr en smakfull meny basert på ferske råvarer. Her serveres deilige lunsjretter, kaker og andre fristelser til Bergens beste sjøutsikt. De historiske sjøbodene gir en unik stemning, enten du nyter uteserveringen i sjøkanten eller slapper av i hjemmekoselige omgivelser innendørs. Fra mai til september er kafeen åpen hver dag 10-17.

9. Lær mer om havet
I utstillingen «Ressurser til låns» kan du oppdatere deg om havets historie, hvordan fiskeriteknologi har utviklet seg og hvordan fremtiden ser ut. Her møter du havforskere og lærer hvordan hele verden må samarbeide for å ta vare på det blå matfatet.


10. Ta Bergens fineste sjøreise til museet!
I sommerhalvåret (18.mai-15.september) kan du ta de historiske fergene Beffen og MF Vågen fra Fisketorget (ved Rundetårnet) til museet. Fergene stopper også ved Gamle Bergen og Akvariet i Bergen. For informasjon om rutetider og priser, les her. Få informasjon om andre måter å komme seg til Norges fiskerimuseum her.

 

Vi holder åpent hver dag fra 10-18.

Velkommen til en innholdsrik sommer hos oss!