Sandviksdagen 2023

Dagen med mye aktivitet i og rundt havnen ved Norges Fiskerimuseum og Kystkultursenteret

27.august er dagen da foreninger og lag, som har det til felles at de hører til i havnen her, ønsker å få vist frem det de driver med.
Det vil være aktiviteter til lands og til vanns denne søndagen, og Norges Fiskerimuseum tilbyr gratis inngang både på museet og på Storeblå visningssenter.
Vikingsskipet som ligger i havnen vår hver sommer inviterer til turer på Byfjorden. Har du lyst på en tur har de løpende turer mellom 11 og 16, ingen påmelding, bare møt opp på flytebryggen ved skipet.
Har du lyst å selv styre skuten, kan du låne robåter. Vi har ulike størrelser og felles for dem er at dette er tradisjonsbåter som alle var vanlige langs kysten vår.
For barn har vi kajakker som de kan padle rundt med inne i havnebassenget, under oppsyn av våre museumsverter. Her er det ikke forhåndspåmelding, kom med de unge og håpefulle, så finner vi tidspunkt som passer for alle.
På den nye kaien mellom Kystkultursenteret og Norges Fiskerimuseum vil det være markedsboder med ulikt innhold. Om vi vil ha fersk fisk eller krabbe til middag, kan du kjøpe dette direkte fra fiskeren i båten. Ferskere fisk skal du lete lenge etter
Søker du aktiviteter på land kan du lære deg knuter og knop som en ekte sjømann og ellers lære om godt sjøvett.
Vi tar ut gamle båtmotorer denne dagen, slik at dere kan få se og høre hvordan disse fungerer. En god gammel motor, som dere kan oppleve er vår kjære Beffen. Den kan du ta til og fra museet hele dagen.
Er du glad i båter og alt som hører båtlivet til, kan du få informasjon om kurs og den nye Bergen Båtdelering på nye kaien.
Sulten trenger dere ikke være, selv om dere tilbringer timer her sammen med oss, da det er både utekafe på kaien og BOD 24 er åpen.