Tre museumsopplevelser for voksne

Lurer du på hva du skal gjøre i helgen? Eller kanskje du bare ønsker å oppleve noe av vår felles kysthistorie? Hos oss finner du flere spennende aktiviteter du kan gjøre alene eller sammen med en god venn.

Norges største veteranbåthavn
Rett utenfor Norges Fiskerimuseum i Sandviken ligger Norges største veteranbåthavn. Her kan du skue utover Byfjorden, og samtidig nyte bildet av veteranbåtene som ligger og dupper i havnen. Ta deg en rusletur i strandlinjen, og ta båtene i nærmere øyesyn om du vil. Her kan du oppleve alt fra gamle hvalfangstbåter til robåter. Mange av båtene forteller mye om den utviklingen Norges fiskerihistorie har hatt frem til nå. 

Salt i veggene
De historiske sjøbodene museet ligger i, er en utstilling i seg selv. Her kan du fortsatt kjenne og lukte saltet som sitter i de flere hundre år gamle veggene. Bodene ble særlig brukt til lagring av tørrfisk, men også mye mer enn det. På slutten av 1800-tallet var det omkring 150 av disse i Sandviken. I dag er det færre enn 40 som gjenstår. Er du ekstra oppmerksom, kan du fremdeles finne rester av gamle veggmalerier i tak, langs svalgangene og på vegger når du går rundt i gangene hos oss. 

De viktige historiene
Er du interessert i å finne ut mer om vår rike kysthistorie? Vi har flere spennende utstillinger, som alle sammen forteller viktige deler av vår felles fiskerihistorie. Det er tross alt havet vi har levd av i århundrer, og det er blitt en stor del av vårt lands identitet. Hos oss får du personlige skildringer fra mennesker som selv har jobbet i, eller opplevd fiskenæringen på nært hold. I tillegg kan du få et innblikk i den omstridte selfangsten, og lære mer om hvordan vi tar vare på de ressursene vi er så avhengige av. 

Velkommen til oss!